Fraser Island - Reisverslag uit Hervey Bay, Australië van Ben Hamelink - WaarBenJij.nu Fraser Island - Reisverslag uit Hervey Bay, Australië van Ben Hamelink - WaarBenJij.nu

Fraser Island

Door: Ben

Blijf op de hoogte en volg Ben

17 Mei 2006 | Australië, Hervey Bay

Halloooooo allemaal!!!

Ik ben weer eens toe aan een verhaaltje denk ik zo. Op dit moment heb ik toch niet veel te doen, moet namelijk toch 6 uurtjes wachten voordat ik met de bus vertrek naar het noorden. Maar ik ga het nu eventjes hebben over de afgelopen week. Vorige week woensdag hebben we nog eventjes gezellig afscheid genomen in het hostel in Bundaberg. Het was goed dat we goeie vriendjes waren met de baas en dat bleek ook weer toen we 6 gratis jugs kregen. Wel op voorwaarde dat we het voor 5 uur op moesten hebben voordat happy hour begon. We kregen het iets na 3en, maar genoeg tijd dus. Om er zeker van te zijn, hebben we maar een drankspelletje gedaan en om 4 uur was het alweer zo goed als leeg. De glazen dan, onze magen waren aardig gevuld. 12 uurtjes later (3 uur 's nachts) zijn we met de bus vertrokken richting Hervey Bay. Ik was heel de tijd wakker gebleven, dus na het inchecken ben ik maar eventjes mijn bed ingedoken. Om 3 uur 's middags werden we verwacht in de bar van het hostel....Nou ja, hostel?? We zitten weer op een resort en het is weer luxe!! Eenmaal in de bar kregen we een video te zien over Fraser Island en wat uitleg. Er zat zo'n 50 as 60 man binnen en na de film werden we in 5 groepen verdeeld. Wij zaten met 10 mensen in team A. Wij gelijk dus een ipod aangezet met het liedje van the A-team. Dat was dus duidelijk wie wie was. Daarna was het tijd om met zijn allen boodschappen te gaan kopen in de supermarkt voor de komende 3 dagen. We hebben aardig wat zooi ingeslagen, behale drank. Niet dat we het nuchter hebben gehouden hoor, maar dat hebben we besteld in het hostel. Ik zal even het dranklijstje doorgeven voor 10 mensen in 3 dagen. 3 boxen van 24 blikken bier, 5 boxen van 4 liter wijn en een fles tequilla. De volgende morgen moesten we om kwart voor 6 uitchecken en onze spullen in een kluis zetten. Voor de meeste mensen was het dus achterlijk vroeg, maar wij waren het nog redelijk gewend van het werk in Bundaberg. Daarna moesten we terug naar de bar voor een briefing en kregen we kaarten en moesten we alle spullen controleren. Ook moest de auto even geinspecteerd worden op mankementen. Toen het eenmaal 8 uur was konden we op reis. Iedereen was inmiddels wakker en het feesten kon beginnen. Rond half 9 en 1x verkeerd te zijn gereden naar de boot (ritje van 8km en nog presteren om verkeerd te rijden, mijn excuus was dat ik niet reed) kwamen we bij de boot aan. De bootrit duurde ongeveer 40 minuten en in die tijd had ik het baantje gekregen om de banden leeg te laten lopen. Nee, niet leksteken, maar leeglopen voor betere grip in het zand. (namelijk een 4x4 safari met veeeeeeel zand, aangezien het het grootste zandeiland is ter wereld) Nadeel was dat het aan het gieten was. Eenmaal op het eiland aangekomen zijn we een wandeltochtje gaan doen met zijn allen.....Op dat moment, want het scheen dat wij niet de enigen waren die verkeerd waren gereden. 2 Auto's waren in die paar kilometer verdwaalt geraakt en hadden de boot gemist dus moesten ze wachten op de volgende. Het was een kort wandelingetje en het was jammer dat het heel de dag regende. Daarna zijn we naar Lake Mc Kenzie vertrokken en dat zag er op dat moment al mooi uit!! Helaas niet uitnodigend genoeg om het water in te duiken, want het was ook nog eens frisjes. Daarna zijn we vertrokken door de rimboe naar 75 mile Beach. Lekker een uur lang over het strand scheuren naar een scheepswrak. Dat zag er schitterend uit. Daarna werd het tijd om een kampeerplek op te zoeken, want hier wordt het al om half 6 donker. We hadden met alle groepen afgesproken om gezamelijk te kamperen de eerste avond. Bij team C zat er een camerateam. We zijn 's avonds dus tijdens onze bezigheden (drankspelletjes en koken) aardig op de film gezet. Waarschijnlijk moet ik handtekeningen gaan uitdelen en op de foto op Shiphol aangezien ik een BN-er wordt. De volgende morgen zijn we weer vroeg vertrokken naar Indian Heads. Het uitzicht daar was geweldig!!! Daarna weer via het vrak terug naar het zuiden en zijn we weer gaan kamperen. Nu alleen met ons team en ook toen zijn we weer aan de rank gegaan. Eenmaal in het drankritme gekomen, kwamen er een stel Nederlandse tulpenboeren naast ons staan. Op zich wel gezellig, zolang ze het maar niet over hun werk hadden. Zij hadden toevallig Javaanse jongens 3kwart shag bij en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. evenals hun fles Jagermeister . Ik vroeg nog aan ze of ze tequilla lustten, maar die bleef gespaard. Daarna ben ik weer de tent in gedoken. De volgende ochtend zijn we redelijk betijds opgestaan en bestond mijn ontbijt uit een 3 kwart volle fles tequilla die ik uiteindelijk met 1 andere persoon heb leeggedronken. Mijn lunch bestond uit een 4literbox wijn en daarna een broodje en als avondeten fish & Chips met nog een beetje meer wijn. Die dag heb ik dus niet helemaal bewust meegemaakt kan ik jullie vertellen. Wel dat ik het enorm naar me zin had en mooi uitzicht had. Toen we zondagmiddag weer terug aankwamen in het resort kwamen we een stel oude bekenden tegen van Coffs Harbour. Dat was natuurlijk gezellig, aangezien we ze 3 maanden niet hebben gezien. Daarna ben ik eventjes nuchter proberen te worden tot ik gister onverwacht werd meegevoerd richting een bar. Nadat ik mijn lieve lieve lieve mamsje aan de telefoon had en terugliep naar mijn kamer kwam ik de jongens weer tegen en moesten we een afscheidsavond hebben volgens hun. Ik heb ze weer een paar drankspelletjes bijgebracht waarvan ze de regels nooit meer zullen vergeten denk ik, aangezien ze nu nog hoofdpijn hebben van hun kater. Ik heb ondanks alles nog geen hoofdpijn. Toen ik vanmorgen wakker werd, vroegen ze of alles goed was. Was ik vanacht luidruchtig geweest??? Ik was dus blijkbaar van boven uit het stapelbed naar beneden gevallen, via het stapelbed van de buren. Mijn hoofd scheen een stuiterbal te zijn, maar ik leef nog en heb nergens last van. Knap he?? Zoiets meemaken en niet eens weten als je wakker wordt. Vanavond vertrekken we met de bus naar Airlie Beach voor de Whitsunday Islands. Tot aan zaterdag geen alcohol voor mij dus, totdat we op de boot zitten. Eindelijk mag ik dan gaan snorkelen en tussen de haaien zwemmen en zeeschildpadden. Ja ma, ik pas op dat mijn armen en benen niet erafgebeten worden, anders is het ook zo lastig om werk te vinden he?? Ik kijk er dus erg naar uit. Nog een nieuwtje voor de meesten is dat Esther zondag nadat we terugkwamen van Fraser Island is vertrokken naar haar vriendje 1600km noordelijker. Ze zullen nu waarschijnlijk nog steeds heftig aan het vrijen zijn, maar vrijdag zien we haar weer terug in Airlie Beach. Kunnen we vanaf dan weer gezamelijk op stap. Zal wat worden met al die liefdesverdriet. Nu heb ik lamme vingertjes gekregen van het typen en ga ik even eten. P.S. De foto's van onze trip staan nog NIET online, omdat ze op deze pc's geen usb aansluiting hebben. Nog eventjes wachten dus voor jullie.
Dat was het weer eventjes!!!

XXXXXXXXXXXX

Ben (in nuchtere staat)