Veilig aangekomen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Ben Hamelink - WaarBenJij.nu Veilig aangekomen - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Ben Hamelink - WaarBenJij.nu

Veilig aangekomen

Door: Ben

Blijf op de hoogte en volg Ben

04 December 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Het is waar wat de meeste mensen zeggen die zowel in Nieuw Zeeland als in Australië zijn geweest. In Nieuw Zeeland zijn ze vriendelijker. Het is redelijk vergelijkbaar met Australië vijf jaar geleden. Maar eerst even terug naar het vertrek vanuit Cairns.

Alles verliep op het gemak. Ik had de laatste vlucht van kwart over 4 in de middag en zou (door het tijdsverschil) rond 8 uur 's avonds in Sydney landen. Aan boord kregen we weer eten, want aan deze kant van de wereld is het nog wel gebruikelijk mensen te voorzien van eten en drinken tijdens een vlucht. Zo gezegd kwam ik rond kwart over 8 aan en had ik om 20:45 al mijn spullen en mocht ik naar de internationale Terminal. Omdat ik de volgende ochtend om half 9 mijn vlucht al had, besloot ik te overnachten op het vliegveld in plaats van het centrum in te gaan. Dit lag namelijk toch wel een beetje uit de regio. Hoewel het wel een groot vliegveld is, sloot toch alles rond 11 uur. Niet zoals ik had verwacht net als op Schiphol. Hier en daar nog dingen die 24 uur open zijn. Maar goed, aangezien er meer mensen besloten op het vliegveld te blijven, werden we naar de aankomsthal gedirigeerd om daar op banken te zitten/liggen/slapen. Na een uurtje of 3 in mijn boek te hebben gelezen viel ik uiteindelijk toch wel in slaap en werd ik 3 uurtjes later weer wakker. Mooie timing, want nu kon ik mijn rugzak ophalen bij de 'stalling' en alvast inchecken. Daarna gauw door de douane heen, zodat ik alles al gehad had. Daarna even lekker genoten van een stevig ontbijtje en na een paar uur ging ik weer de lucht in.
Tip: Mocht je ooit een verre reis maken, ga met Emirates haha. We vlogen in een nieuwe Airbus A380 en alles was poepie luxe! Ook hier kregen we weer eten en drinken, heb ik mijn i-pod nog even opgeladen via een USB stekker in de stoel en nog een filmpje gekeken. Na 3 uur was er weer land in zicht en kwamen we even later aan in Auckland.
Bij de douane werd ik al vriendelijk verwelkomd en na 10 minuten kletsen met de beambte over waar ik uit moest gaan in Auckland kreeg ik mijn stempel en mocht ik door. Na ook de bagage check te hebben gehad was ik al gauw buiten. Beetje fris vergeleken met Cairns, want daar was het 34 graden en hier bij aankomst 22. Ik zal maar niet klagen, want ik begreep dat het in Nederland een stukje kouder is en al gelijk weer, zoals verwacht, files. Ik ben helemaal op de hoogte haha.

Al gauw kwam ik aan in het hostel, waar ik de komende tijd nog wel zal blijven zitten denk ik. Eenmaal op de verdieping zat iedereen in de 'loungekamer' en werd ik gelijk verhoord onder het genot van een biertje. Een paar uur later zijn we nog een kroeg in gedoken tot in de vroege uurtjes.
De volgende dag ben ik wat rond gaan lopen om een beetje te oriënteren. Ook 's avonds zijn we weer op stap gegaan. Dit keer stond er een Ierse pub op de planning. Met goede live muziek (niet vaak zulke goede livebandjes gehoord) en onder het genot van wat biertjes hebben we aardig gefeest. Ik had namelijk geen stem meer over van het schreeuwen op Eye of the tiger, hoe fout het nummer ook is. Ook heb ik een slaapadres gekregen van een Kiwi in Christchurch na 10 minuten kletsen. Over gastvrijheid gesproken dus. Mocht ik daar ooit komen (wat wel de bedoeling is) even bellen en ik kan er blijven slapen.

Donderdagmiddag zijn we met een mannetje of 30 vanuit het hostel naar het strand gegaan om daar te gaan barbecueën. Eenmaal aangekomen met onze eigen bus bij het strand , werd het tijd voor een potje voetbal. Ondertussen werd het eten klaargemaakt en hebben we genoten van onze hamburgers en worsten. Het stelde niet veel voor natuurlijk, maar het ging meer om de sfeer natuurlijk.
's Avonds hadden we een kroegentocht met andere hostels. Op het hoogtepunt waren we ongeveer met 200 mensen op stap, wat het allemaal wel gezellig maakte. Zo leer je wat mensen kennen en ook de plaatsen waar je heen moet gaan in het weekend. Na ergens in de volgende ochtend weer naar mijn hostel te zijn teruggekeerd, heb ik wat slaap ingehaald. 's Middags werd het tijd om mijn zaakjes een beetje op orde te krijgen. Een Nieuw Zeelands telefoonnummer, bankrekening en sofinummer regelen stond op de planning. Afgezien van mijn mobiele nummer is gisteren alles goedgekomen. Toen ik door het centrum liep kwam ik ineens een bekende tegen. Het was onze flinke Zweedse reisgenoot uit Australië. Na wat gekletst te hebben, besloten we nog even naar de bioscoop te gaan, want ik wilde niet op stap, omdat ik toch wel een beetje gaar was. Na de film (Narnia 3D) die overigens wel redelijk goed was, ben ik op weg naar het hostel nog even gestopt om het thuisfront even op de hoogte te brengen. Na ongeveer een half uurtje met paps en mams aan de telefoon te hebben gehangen, ben ik doorgelopen en redelijk op tijd (half 1) naar bed gegaan. Vandaag heb ik internet geregeld, net als in Australië. Aangezien ik rond kerst visite krijg, probeer ik het de komende 2 weken even rustig aan te doen, al zag ik deze avond behoorlijk wat leuks buiten.
Ik heb trouwens nog een kaartje kunnen regelen voor de bronzen finale tijdens het WK Rugby hier in Nieuw Zeeland. Voor de leken; de wedstrijd om de 3e en 4e plaats tijdens het kampioenschap.
Nu zijn jullie allemaal weer een beetje op de hoogte en zodra er weer wat nieuws is, laat ik het snel weten.
Owja, voor ik het vergeet.... er staan weer foto's online!!! Maar nog niet van Auckland.
Mocht je de site niet meer weten, klik bij mijn andere reizen op fotoalbums en klik de link....

• 04 December 2010 - 14:39

Zussie:

Hey big little brother.
    Wat moet jij een heerlijke tijd hebben. Bier en gezelligheid, mooi weer en geen Sinterklaas stressssssss...wat wil je nog meer. Hier is het even andere koek. Ons durp was gisteren onderwerp in meerdere nieuws uitzendingen. Onder andere op RTL nieuws was te zien hoe het hier als een idioot aan het sneeuwen is geweest. Er is hier een pak gevallen...niet normaal meer. Volgens mij is de gemeente Den Helder flink aan het sparen voor het nieuwe gemeente huis want ik heb nog geen strooiwagen gezien. Ben er net weer door heen geweest. Boodschappen en wat laatste Sinterklaas inkopen. Al glibberend en glijdend lopen met de fiets die volgepakt hing. Maar nu hoef ik er niet meer uit. Lekker aan de warme chocolademelk met slagroom. Mocht je een impressie willen hebben van de situatie in en om het huis van de van Laartjes, kijk dan even op mijn hyves. Daar staan de idioten bergen sneeuw op.
    Ik ga nu je foto's weer even bekijken en hoop snel op foto's van uit het Zeeuwse. Geniet weer verder en rust maar even lekker uit voor dat je visite komt en je mag gaan werken.
    Liefs Daantje

• 04 December 2010 - 14:59

Sjors:

Hola Bennie,
    Wat een heerlijk verblijf en vakantie en...nog zo een hoop meer. Goed om te lezen dat je op je plaatsie bent. Ik lees e leef iedere keer weer mee..
    Groeten uit ook een pokke koud Den Bosch,
    Sjors

• 04 December 2010 - 23:17

Jill:

Bennie!! zo zitten we allebei weer in hetzelfde land haha, ik ben net een uurtje geleden aangekomen in Christchurch!! Voor mij is het hier juist een stukkie warmer dan waar ik vandaan kwam (in Japan was het onder de 20graden) dus heb meteen de zomer in mn bol en ga zo eens even lekker bij het zwembad liggen haha; kleurtje kweken! Wanneer komt Bikker precies naar Auckland? ik probeer er kerstavond te zijn, Ik mail je anders nog wel even wanneer ik ongeveer waar ben, dan kunnen we elkaar misschien nog wat eerder ergens op het noordereiland meeten. Oja en ik ga morgen ook ff voor een NZ sim kijken, laat je nr ff weten zodra jij er een hebt! xxxx

• 05 December 2010 - 06:06

Johan:

Kiaora Ben,

Of te wel, Welkom in het land van de lange witte wolk, zo te lezen heb je het best naar je zin en wordt er geen kroeg overgeslagen. Heb je trouwens gehoord over de A380 van Quantas? Deze heeft kort geleden een noodlanding moeten maken in Singapore ivm met een ontploffing in een motor, gelukkig is alles goed afgelopen en hebben ze inmiddels ontdekt dat het een fabrieksfoutje is geweest! (Laat Emirates nu ook met dit type motor vliegen, foutje, bedankt!?) De afgelopen week was het compleet winterweer in de lage landen met alle bijbehorende perikelen (een nieuw file record), en na een nachtje vorst slaat meteen de schaatskoorts weer toe in Holland en wordt er alweer driftig gespeculeerd over de Elfstedentocht!? (het ijs is nog niet eens instaat om de eendjes te dragen, laat staan tig-duizend mensen!) Wat het overnachten betreft op de luchthaven had je beter hier kunnen zijn, wij hebben het afgelopen nacht hier wel gezellig gehad, ivm de enorme sneeuwval van gister, vliegtuigen verdwenen letterlijk in de sneeuw, landingsbanen en platformen waren niet meer te onderscheiden en daarom werd besloten om de luchthaven voor een paar uurtjes te sluiten en daarbij de staking in Spanje van de luchtverkeersleiders was de chaos hier compleet en heben er een kleine 1000 passagiers verplicht op de luchthaven moeten overnachten, vandaag gaan we proberen weer een beetje orde in de chaos te scheppen en proberen we iedereen weer op Sinterklaas avond weer weg te krijgen!? (weer eem leuke uitdaging vandaag!?)
    Zijn de plannen om voorlopig in Aukland te blijven? Of ga je nog wat van de omgeving bekijken?
    Wederom veel plezier en ik ga komende week als de rust is wedergekeerd weer even de foto's bekijken.

Groetjes van een wit bedekte luchthaven, Johan

• 09 December 2010 - 15:16

Mathijs: